Tijdens winterseizoen OPEN op afspraak. Veerweg 5, Eck en Wiel
Voor informatie over de mogelijkheden:+31 6 3808 3150
Op zaterdag 11 mei 2019 vind in samenwerking met Roparun team Betuwse Runners en PK Runningshop de vierde editie plaats van "Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel". Nieuw dit jaar is dat je naast de 5km en 10km ook kunt kiezen voor de 10 Engelse Miles (16.1km)! Hoofddoel is om deelnemers op een sportieve en actieve manier het dorp Eck en Wiel en haar geschiedenis te laten ontdekken, op een gezellige manier en tegelijkertijd met elkaar en voor elkaar een goed doel te ondersteunen. De opbrengst van Rondom de Heerlijkheid 2019 komt ten goede aan het Betuwse Roparun Team 356 De Betuwe Runners!

De Roparun is een prachtige estafetteloop van 500 kilometer voor hardloopliefhebbers, die door deelname een aantal goede doelen steunen die gerelateerd zijn aan het motto: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Met jouw deelname aan Rondom de Heerlijkheid steun je dus ook direct dit Roparun team in zijn geweldige uitdaging van 500 kilometer.

SCHRIJF MIJ MAAR IN!
Klik hier voor een terugblik op Rondom de Heerlijkheid 2018.
Klik hier voor een terugblik op Rondom de Heerlijkheid 2017.
Klik hier voor een terugblik op Rondom de Heerlijkheid 2016.

Heerlijk hardlopen (5 of 10 kilometer of de 10 Engelse Miles) over de vroegere grenzen van de aloude Heerlijkheid Eck en Wiel. Het parcours leidt langs een aantal unieke plekken van de Heerlijkheid die in 1288 ontstond. Zo komen alle looponderdelen langs Huis te Wiel en de oude slotgracht waar vroeger het kasteel van de "Heeren van Eck" heeft gestaan. Het 10 kilometer parcours en het parcours van de 10 Engelse Miles gaat langs de wegen die vroeger de uiterste grenzen van de Heerlijkheid vormden en grenzen aan de naastgelegen dorpen Maurik en Ingen. Meer historische wetenswaardigheden voor de liefhebber vind je hier.

Naast het hardlopen is er voor kinderen tot en met 12 jaar een Kids Run van ongeveer 1200 meter. Voor liefhebbers en supporters die tijdens het wachten op de aankomst van de 5 of 10 kilometer of de 10 Miles zelf een mooie wandeling willen maken, is er de Walk of wandeling van ongeveer 2,5 kilometer over het terrein van de landgoederen Heerlijkheid Eck en Wiel en het naastgelegen Huis te Wiel. Ook is het mogelijk het 5 kilometer parcours te wandelen. Er is een grote start/finishklok en een officiele tijdregistratie. Wil je meer zien van het PARCOURS?

WANNEER?

Zaterdag 11 mei 2019

INSCHRIJVEN?

Inschrijven kan via deze link. Bij inschrijving gaat u akkoord met het Reglement.

UITSLAGEN 2019

Hier vind je na afloop de uitslagen van Rondom de Heerlijkheid 2019

FILMPJES 2018

Hierbij een aantal filmpjes van de start en finish:
Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel 2018 start 10km
Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel 2018 start 5km
Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel 2018 finish 10km
Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel 2018 start Kidsrun
Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel 2018 finish Kidsrun


SPORT SPONSORSSPONSORS

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze Nieuwsbrief.