OPEN van donderdag-zondag van 10-17uur Veerweg 5, Eck en Wiel
Voor informatie over de mogelijkheden:+31 6 3808 3150

Onder alle deelnemers worden 2 gratis kaarten voor de Efteling verloot op basis van de startnummers! Aangeboden door Hertog Jan Weizener.

SCHRIJF MIJ MAAR IN VOOR RONDOM DE HEERLIJKHEID
Op zondag 24 juni 2018 vindt in samenwerking met Healthclub Juliën en PK Runningshop de derde editie plaats van "Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel". Hoofddoel is om deelnemers op een sportieve en actieve manier het dorp Eck en Wiel en haar geschiedenis te laten ontdekken, op een gezellige manier en tegelijkertijd met elkaar en voor elkaar een goed doel te ondersteunen. De opbrengst van Rondom de Heerlijkheid 2018 komt ten goede aan het Betuwse Roparun team 30!

De Roparun is een prachtige estafetteloop van 500 kilometer voor hardloopliefhebbers, die door deelname een aantal goede doelen steunen die gerelateerd zijn aan het motto: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Met jouw deelname aan Rondom de Heerlijkheid steun je dus ook direct dit Roparun team in zijn geweldige uitdaging van 500 kilometer.
SCHRIJF MIJ MAAR IN VOOR RONDOM DE HEERLIJKHEID


Klik hier voor een terugblik op Rondom de Heerlijkheid 2017.
Klik hier voor een terugblik op Rondom de Heerlijkheid 2016.

Heerlijk hardlopen (5 of 10 kilometer) over de vroegere grenzen van de aloude Heerlijkheid Eck en Wiel. Het parcours leidt langs een aantal unieke plekken van de Heerlijkheid die in 1288 ontstond. Zo komen alle looponderdelen langs Huis te Wiel en de oude slotgracht waar vroeger het kasteel van de "Heeren van Eck" heeft gestaan. Het 10 kilometer parcours gaat langs de wegen die vroeger de uiterste grenzen van de Heerlijkheid vormden en grenzen aan de naastgelegen dorpen Maurik en Ingen. Meer historische wetenswaardigheden voor de liefhebber vind je hier.

Naast het hardlopen is er voor kinderen tot en met 12 jaar een Kids Run van ongeveer 1200 meter. Voor liefhebbers en supporters die tijdens het wachten op de aankomst van de 5 of 10 kilometer zelf een mooie wandeling willen maken, is er de Walk of wandeling van ongeveer 2,5 kilometer over het terrein van de landgoederen Heerlijkheid Eck en Wiel en het naastgelegen Huis te Wiel. Ook is het mogelijk het 5 kilometer parcours te wandelen. Er is een grote start/finishklok en een officiele tijdregistratie. Wil je meer zien van het PARCOURS?

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze Nieuwsbrief.

WANNEER?

Zondag 24 juni 2018

HOE LAAT BEGINT HET?

De 10km start om 14:30. De 5km start om 14:45. De Kids Run start om 16:00. De Walk (wandeling) kan de hele dag.

WAT KOST HET?

Het inschrijfgeld bij voorinschrijving is EUR 10,- voor de 5km en 10km. LET OP: De voorinschrijving sluit op 21 juni 2018. Daarna zijn de kosten EUR 12,50 en inschrijving sluit om 14 uur op 24 juni.

De Kids Run kost EUR 5,- per kind (ouders, opa en oma rennen gratis mee). De Walk (wandeling) is gratis. Een uniek wedstrijd tshirt is beschikbaar voor EUR 5,- (alleen bij inschrijving voor 15 juni!).

De gehele opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel. Bij inschrijving ga je akkoord met ons reglement.

WAAR?

Start en finish zijn aan de Veerweg 5 te Eck en Wiel. Parkeren is gratis!

TRAININGS TIPS?

Op onze TIPS pagina worden allerlei handige tips, trainingsschema's gedeeld.


SPORT SPONSORS


SPONSORS