GESLOTEN IVM UITBEIDING HEROPENING MAART 2018
Voor informatie over de mogelijkheden:+31 6 3808 3150
Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel

Op zaterdag 24 juni 2017 vindt de tweede editie plaats van "Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel".
Hier onder vind je het parcours van de verschillende onderdelen:

5 kilometer route


De 5 km route (exact 5,8 kilometer) voert langs de noordelijke grenzen van de oude Heerlijkheid Eck en Wiel. Via de Rijnbandijk via de Wielse weg (vroeger het Galgenstraatje genoemd) via de Rijnstraat en de Kniphoek door de Blankertseweg langs het begin van de Dreef. De Dreef liep vroeger vanaf de kerk naar Huis te Wiel en de dijk. Via de Adam van Delenstraat (de beroemdste Heer van Eck) via de Kalverlandseweg en de Ganzert terug naar de Rijnbandijk. Rechts liggen dan de uiterwaarden en de Nederrrijn met uitzicht op het kasteel van Amerongen. Links ligt Huis te Wiel waar de oude slotgracht nog te zien is en duidelijk is waar vroeger het kasteel van de Heeren van Eck en Wiel gestaan heeft. Daarna slaan we de Veerweg in en is de Finish in zicht. Na de Finish volgt natuurlijk een prijsuitreiking voor de beste drie mannen en beste drie vrouwen.

Tijdens de route zijn er twee waterposten (hoek Wielseweg/Rijnstraat en hoek Kalverlandseweg/Ganzert) en ook de EHBO is aanwezig. Laten we vooral zorgen dat ze niets te doen hebben die dag. Wil je meer van de route zien en deze eventueel downloaden naar je GPS of iPhone? Klik dan hier.


10 kilometer route

De 10 km route (exact 9,7 kilometer) voert langs alle grenzen van de oude Heerlijkheid Eck en Wiel. Binnen de Heerlijkheid waren (pacht)gebieden onderverdeeld in "tienden". Het parcours gaat door deze gebieden. Via de Rijnbandijk en via de Wielse weg (vroeger het Galgenstraatje genoemd) via de Buitenweg naar Doeijenburg. We lopen dan langs de "Zuidermaatsche tiend". Via de Homoetse straat en de Homoetse dreef en de driesweg komen we uit op de Tielse weg. We lopen dan in noordelijke richting naar de Vlissingsestraat. Bij de Koningslinde en de begraafplaats gaan we rechtsaf de Burgemeester Verbrugh weg op die overgaat in de Bulksestraat. Via de Akker en de Eck en Wielse Ganzert lopen we richting de Rijnbandijk. Ondertussen lopen we dan langs de "beneden- en bovenganzerd tiend", de "wely tiend" die refereert aan de oude boerderij Weliënhofstad en de "wagen tiend". Via de Rijnbandijk rennen we terug naar de Veerweg. Rechts liggen dan de uiterwaarden en de Nederrrijn met uitzicht op het kasteel van Amerongen. Links ligt Huis te Wiel waar de oude slotgracht nog te zien is en duidelijk is waar vroeger het kasteel van de Heeren van Eck en Wiel gestaan heeft. Daarna slaan we de Veerweg in en is de Finish in zicht. Na de Finish volgt natuurlijk een prijsuitreiking voor de beste drie mannen en beste drie vrouwen.

Tijdens de route zijn er twee waterposten (hoek Wielseweg/Rijnstraat en hoek Kalverlandseweg/Ganzert) en ook de EHBO is aanwezig. Laten we vooral zorgen dat ze niets te doen hebben die dag. Wil je meer van de route zien en deze eventueel downloaden naar je GPS of iPhone? Klik dan hier.


Kids Run route (1200 meter)

De Kids Run start om 16:00 zodat alle papa's en mama's die mee rennen in de 5 km of 10 km inmiddels binnen zijn en weer op adem zijn gekomen. Het parcours gaat via de Veerweg richting het vroegere rentmeestershuis en lokaal ook bekend als "De Dijk" of "Het Wijnhuis". Daar moesten de boeren vroegen hun pacht of tiend gaan betalen. Bovenaan de Rijnbanddijk slaan we rechtsaf richting Huis te Wiel. Vanaf de dijk is de slotgracht goed te zien en met een beetje fantasie zie je hoe daar vroeger het Kasteel van de Heeren van Eck en Wiel zou hebben kunnen staan. Vervolgens gaan we rechtsaf de dijk af en rennen we via de boomgaard van Huis te Wiel, via de walnotenlaan over een smal bruggetje terug naar de Heerlijkheid Eck en Wiel. Vervolgens om de oude Togt sloot heen rennen we naar de Finish bij de Proeverij. Na de Finish staat jullie allemaal een verrassing te wachten!


Walk / Wandelroute (2,5 kilometer)

Voor alle supporters is een leuke wandeling uitgezet om even tot rust te komen na alle adrenaline van de start van de 10 km en de 5 km. Voor de liefhebbers is een wandelbegeleiding aanwezig die toelichting geeft bij alle unieke en historische plekken waar je tijdens de wandeling langs komt. Niet alleen komt het Kasteel aan bod, maar ook het verhaal achter het watergat bij de dijk en de natuurlijke zwemvijver te midden van de walnotenlaan op Huis te Wiel. De wandeling is flexibel zodat een snelle wandeling van 1 km mogelijk is of een lange wandeling tot 2,5 tot 3 km. De supporters moeten immers op tijd weer terug zijn bij de proeverij om de Finish van de 5 km en de 10 km mee te maken en hun favorieten aan te moedigen!

VOLGENDE KEER OOK MEEDOEN?


Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel 2017 wordt mogelijk gemaakt dankzij alle vrijwilligers, begeleiders en bestuur van onze Sport Sponsors:

Ook danken wij onze Sponsors in 2017: