Wij zijn OPEN op donderdag t/m zondag vanaf 10 uur. Daar buiten zijn wij alleen geopend OP AFSPRAAK. Check onze social media voor afwijkende openingstijden ivm (besloten) feesten en partijen! Adres: Veerweg 5, Eck en Wiel
Voor informatie over de mogelijkheden:+31638083150 of neem contact op!

Stichting Vrienden Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel

Sinds 2014 zet Heerlijkheid Eck en Wiel zich in voor mens, maatschappij en mileu. Zo gebruiken we zoveel mogelijk lokale producten, wordt bijna alle benodigde elektriciteit duurzaam opgewekt, en wordt het totale natuurgebied van 7 hectare voor publiek opgesteld en onderhouden. Steun ons en meld je hier aan als Vriend.

Ook maatschappelijk gezien organiseren en ondersteunen wij tal van activiteiten en evenementen ten behoeve van (lokale) Goede Doelen. Sinds 2019 zijn deze activiteiten ondergebracht in Stichting Vrienden Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel. De Stichting wordt geheel door vrijwilligers gedraaid en wordt financieel ondersteund door lokale ondernemers en door donaties van "Vrienden". Dankzij deze vrijwilligers en sponsoren hebben wij de afgelopen jaren ruim EUR 40.000 bijeen gebracht ten behoeve van lokale verenigingen en stichtingen.

ACTIVITEITEN

De Stichting organiseert en ondersteunt jaarlijks tal van activiteiten. Hieronder een aantal voorbeelden:

Lentefair _ Zomerfair - De Lentefair (25 maart 2023) bestaat uit een ruim opgezette markt met 50-60 kramen met ambachtelijke streekproducten en allerlei "belevenissen" (van massages tot muziek, van wijnproeverij tot heerlijke lekkernijen). De Lentefair fungeert als platform voor lokale verenigingen om te laten zien wat ze in huis hebben en leden of fondsen te werven door middel van bijvoorbeeld de verkoop van oliebollen, etc. In verband met alle Corona-maatregelen tot eind februari 2022, vond dit jaar op zaterdag 20 augustus 2022 de "Zomerfair"plaats. In 2023 vindt de Lentefair plaats op zaterdag 25 maart 2023 en de Zomerfair op zaterdag 19 augustus 2023.

Rondom de Heerlijkheid - Halverwege het jaar organiseren wij het hardloopevenement "Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel". Hoofddoel is om deelnemers op een sportieve en actieve manier het dorp Eck en Wiel en haar geschiedenis te laten ontdekken, op een gezellige manier en tegelijkertijd met elkaar en voor elkaar een goed doel te ondersteunen. Deelnemers kunnen kiezen uit een Kids Run, 5km, 10km of de 10 Engelse Miles (16.1km). De volgende Rondom de Heerlijkheid staat in de planning voor zaterdag 20 mei 2023.

Halloween Griezeltocht - In samenwerking met Stichting Bijzonder Goed ondersteunen wij de Halloween Griezeltocht waarbij zowel voor het lokale publiek alsook voor lokale zorginstellingen een griezeltocht op maat wordt verzorgd die zich uitstrekt over het gehele Landgoed

Vrijwilligers van de Stichting verzorgen ook rondleidingen voor toeristen waarbij de geschiedenis van Landgoederen Huis te Wiel, Het Rentmeestershuis en Heerlijkheid Eck en Wiel worden gedeeld.

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de Lentefair plaatsvindt op zaterdag 25 maart 2023.

Gedurende 2022 zijn de volgende initiatieven ondersteunt:
- een bijdrage aan de Hypolitusdag op 27 maart 2022 georganiseerd door Stichting CAP (Centra voor Aangepast Paardrijden)
- de ondersteuning van Henri van de Pol & André de Ridder - "Op weg naar Alpe D'Huzes" op 3 april 2022
- een bijdrage en ondersteuning van de wandeltocht van Stichting Betuwe Steunt tijdens Actiedag Oekraïne op zaterdag 14 mei 2022
- een bijdrage en ondersteuning van de Zomermarkt van de Ned. Herv Kerk Maurik op 25 juni 2022
- ondersteuning door middel van materiaal ten behoeve van Sportkamp voor kinderen met een beperking van Samen in Beweging in juli 2022
- een bijdrage en ondersteuning van de Rommelmarkt van de Katholieke Kerk Maurik op 6 augustus 2022
- een bijdrage aan en ondersteuning van een High Tea voor De Zonnebloem Afdeling Lienden-Maurik
- ondersteuning van de Toerversie La Vuelta Holanda - Utrecht waarbij ruim 1.200 wielrenners gebruik hebben gemaakt van een centrale verzorgingspost op het landgoed op 13 augustus 2022
- ruim EUR 3.000 werd bijeengebracht tijdens de Zomerfair op 22 augustus ten behoeve van o.a. Muziekvereniging Eck en Wiel, Corsoclub Maurik, Stichting Dorpshuis In de Gaard Ingen, Scouting Saffatin uit Maurik
- een bijdrage aan Stichting Opkikker op 19 september om zoveel mogelijk gezinnen met een ziek kind een onbezorgde dag te bezorgen
- de Ambachtelijke Herfstmarkt in Eck en Wiel op 8 oktober 2022
- eem bijdrage werd verstrekt aan drie Hartenwensen voor o.a. Stichting Kopoprenee, voor Hart Voor Maurik die eerder in 2022 de "Eerlijk Delen kast" in het leven heeft geroepen, en voor twee tieners die door een zware tijd gaan door een groot verlies.

Gedurende 2021 zijn de volgende initiatieven ondersteunt:
- een bijdrage aan en ondersteuning van de Lappenmarkt in de Gaard (Ingen) op 2 oktober 2021
- een bijdrage aan en ondersteuning van een High Tea voor De Zonnebloem Afdeling Lienden-Maurik
- en de ondersteuning van Henri van de Pol & André de Ridder - "Op weg naar Alpe D'Huzes"

Gedurende 2019-2020 zijn de volgende initiatieven ondersteunt:
- de Ambachtelijke Herfstmarkt in Eck en Wiel
- een bijdrage aan de Oranjevereniging Eck en Wiel
- een bijdrage aan de Oranjevereniging Ingen
- een bijdrage aan de St. The Ocean CleanUp
- een bijdrage aan Vrijwilligerslunch van Zorgcentrum De Valentijn Maurik ivm 50-jarig bestaan
- een bijdrage aan en ondersteuning van een High Tea voor De Zonnebloem Afdeling Lienden-Maurik
- een bijdrage voor de plaatsing van AED in het dorpshuis in Eck en Wiel
- de ondersteuning van het nieuwe initiatief Awesome Buren
- en de ondersteuning van Henri van de Pol & André de Ridder - "Op weg naar Alpe D'Huzes"

Voor meer informatie of verdere vragen kun je contact opnemen met het Bestuur via vrienden@heerlijkheideckenwiel.nl.

BELEIDSPLAN

De Stichting heeft mede als doel bij te dragen in een sociale, de lokale gemeenschap dienende, functie van landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel, waardoor de sociale cohesie en onderlinge hulpverlening tussen mensen wordt bevorderd. Dit omvat onder andere het in standhouden van de publieke functie van het Landgoed en het (bijdragen aan het) organiseren van verschillende activiteiten zoals de Lentefair, Rondom de Heerlijkheid en de Halloween Griezeltocht. Daarnaast draagt de Stichting bij het ondersteunen van initiatieven in het dorp Eck en Wiel en andere kernen binnen de gemeente Buren. Op deze wijze draagt de Stichting ook bij in het behoud van de cultuurhistorische en ecologische waarden van het landgoed zodat zowel bewoners uit de Gemeente Buren, maar ook bezoekers van ver daar buiten hiervan op een duurzame wijze van kunnen genieten. Zie voor meer informatie het beleidsplan van de Stichting.

Word Vriend!


Met een bijdrage van slechts EUR 10 word je "Vriend". Als je wilt, houden wij je vervolgens regelmatig op de hoogte van leuke activiteiten en ondersteun je de activiteiten van de Stichting en haar vrijwilligers. Laat hiervoor ook even jouw gegevens achter.

Word Sponsor!


Wil je als zelfstandige of bedrijf een van de activiteiten met een extra financiele bijdrage ondersteunen, neem dan ook even contact op en dan kijken we samen wat de mogelijkheden zijn. Stuur een bericht met je naam en adresgegevens naar vrienden@heerlijkheideckenwiel.nl.

BESTUUR

Het Bestuur van Stichting Vrienden Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel bestaat uit de volgende personen. Zij ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden.
- Roel van Beekhoff (voorzitter)
- Kees Eggink (secretaris)
- Loes van den Hoven (penningmeester)

Stichting Vrienden Landgoed Heerlijkheid Eck en Wiel
Veerweg 5
4024BP Eck en Wiel
vrienden@heerlijkheideckenwiel.nl

RSIN nr.: 8604.82.686
KvK nr.: 76025985
IBAN: NL 35 RABO 0346 9116 80

Enkele voorbeelden uit het verleden:


2022 - Ruim EUR 3.000 werd bijeengebracht ten behoeve van o.a. Muziekvereniging Eck en Wiel, Corsoclub Maurik, Stichting Dorpshuis In de Gaard Ingen, Scouting Saffatin uit Maurik.
2019 - Platform verstrekt aan Stichting Bijzonder Goed uit Maurik, AlpeD'HuZes actie Eric & Theo, Corsoclub Maurik en voetbalvereniging ISC uit Ingen. Rondom bijdrage aan Roparunteam De Betuwe Runners.
2018 - Platform verstrekt aan Stichting Bijzonder Goed uit Maurik, voetbalvereniging ISC uit Ingen en de Oranjevereniging Maurik. Rondom bijdrage aan Roparunteam 30 Julien.
2017 - EUR 7.200 aan Muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik, voetbalvereniging ISC uit Ingen en Scouting Saffatin. Rondom bijdrage aan Hartstichting.
2016 - EUR 5.500 aan het Prinses Juliana Showorkest uit Eck en Wiel, de Oranjevereniging Maurik en Stichting Corsowagen Ingen. Rondom bijdrage aan Diabetesfonds.
2015 - EUR 5.000 aan Muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Ingen, Stichting de Eckse Speeltuinen uit Eck en Wiel en Stichting Bijzonder Goed uit Maurik.
2014 - EUR 6.100 aan de Stichting Leergeld West Betuwe.