Open van donderdag t/m zondag vanaf 10 uur. Veerweg 5, Eck en Wiel
Voor informatie over de mogelijkheden:+31638083150 of Reserveer hier!

Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel

Op zondag 19 april 2020 vindt de vijfde editie plaats van "Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel".
Hier onder vind je het parcours van de verschillende onderdelen:

5 kilometer routeDe 5 km route gaat dwars door Eck en Wiel. Via de Rijnbandijk, de Ganzert en de Kalverlandseweg langs de Muziektent. Vervolgens via de Blankertseweg gaan we de Adam van Delenstraat (de beroemdste Heer van Eck) in en slaan we de Veerweg in en is de Finish in zicht.

Tijdens de route is er een waterpost en ook de EHBO is aanwezig. Laten we vooral zorgen dat ze niets te doen hebben die dag. Wil je meer van de route zien en deze eventueel downloaden naar je GPS of iPhone? Klik dan hier.


10 kilometer route


De 10 km route voert langs alle grenzen van de oude Heerlijkheid Eck en Wiel. Binnen de Heerlijkheid waren (pacht)gebieden onderverdeeld in "tienden". Het parcours gaat door deze gebieden. Via de Rijnbandijk lopen we naar de Eck en Wielse Ganzert. Links liggen dan de uiterwaarden en de Nederrijn met uitzicht op het kasteel van Amerongen. Rechts ligt Huis te Wiel waar de oude slotgracht nog te zien is en duidelijk is waar vroeger het kasteel van de Heeren van Eck en Wiel gestaan heeft. Vervolgens via de Akker gaan we rechtsaf de Burgemeester Verbrugh weg op en slaan we de Leeweg in langs het Zwarte Paard uiteindelijke de Prinses Beatrixstraat in. Vervolgens de Adam van Deelenstraat in - de beroemste Heer Van Eck! Via de Blankertseweg volgt het laatste stuk de Veerweg op en is de Finish in zicht.

Tijdens de route is er een waterpost en ook de EHBO is aanwezig. Laten we vooral zorgen dat ze niets te doen hebben die dag. Wil je meer van de route zien en deze eventueel downloaden naar je GPS of iPhone? Klik dan hier.


10 Engelse Miles (16.1 kilometer) route


De 10 Miles route voert via de Wielse Weg (ook wel het Galgenstraatje genoemd) via de Rijnstraat (van Eck en Wiel) via de Rijnbandijk tot aan Eckse Ganzert. Vervolgens via de Piet van Westrhenenweg en het Essebroek, de Ingense Ganzert op naar de Akker. Daarna via de Bulksestraat en de Leeweg richting het Zwarte Paard. Tenslotte via de Prinses Beatrixstraat het dork in en via de Veerweg richting de Finish bij de Heerlijkheid Eck en Wiel! Een mooie route voor diegene die van een uitdaging houden.

Tijdens deze route zijn er twee waterposten en ook de EHBO is aanwezig. Wil je meer van de route zien en deze eventueel downloaden naar je GPS of iPhone? Klik dan hier.


Kids Run route (1200 meter)


De Kids Run start dit jaar als eerste zodat alle papa's en mama's nog mee kunnen rennen. Het parcours gaat via de Veerweg richting het vroegere rentmeestershuis en lokaal ook bekend als "De Dijk" of "Het Wijnhuis". Daar moesten de boeren vroegen hun pacht of tiend gaan betalen. Bovenaan de Rijnbanddijk slaan we rechtsaf richting Huis te Wiel. Vanaf de dijk is de slotgracht goed te zien en met een beetje fantasie zie je hoe daar vroeger het Kasteel van de Heeren van Eck en Wiel zou hebben kunnen staan. Vervolgens gaan we rechtsaf de dijk af en rennen we via de boomgaard van Huis te Wiel, via de walnotenlaan over een smal bruggetje terug naar de Heerlijkheid Eck en Wiel. Vervolgens om de oude Togt sloot heen rennen we naar de Finish bij de Proeverij. Na de Finish staat jullie allemaal een verrassing te wachten!


MEEDOEN?


Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel 2020 wordt mogelijk gemaakt dankzij alle vrijwilligers, begeleiders en bestuur van onze Sport Sponsors: