OPEN van donderdag-zondag van 10-17uur Veerweg 5, Eck en Wiel
Voor informatie over de mogelijkheden:+31 6 3808 3150
Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel

Op zondag 24 juni 2018 vindt de derde editie plaats van "Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel".
Hier onder vind je het parcours van de verschillende onderdelen:

5 kilometer route


De 5 km route gaat dwars door Eck en Wiel. Via de Veerweg en de Blankertseweg door de Prinses Beatrix naar de begraafplaats aan de Vlissingsestraat. Vervolgens via de Burgemeester Verbrughweg slaan we de Adam van Delenstraat (de beroemdste Heer van Eck) in en slaan we de Veerweg in en is de Finish in zicht.

Tijdens de route is er een waterpost (op de Verbrughweg na 3,5km) en ook de EHBO is aanwezig. Laten we vooral zorgen dat ze niets te doen hebben die dag. Wil je meer van de route zien en deze eventueel downloaden naar je GPS of iPhone? Klik dan hier.


10 kilometer route

De 10 km route voert langs alle grenzen van de oude Heerlijkheid Eck en Wiel. Binnen de Heerlijkheid waren (pacht)gebieden onderverdeeld in "tienden". Het parcours gaat door deze gebieden. Via de Rijnbandijk lopen we naar de Eck en Wielse Ganzert. Links liggen dan de uiterwaarden en de Nederrijn met uitzicht op het kasteel van Amerongen. Rechts ligt Huis te Wiel waar de oude slotgracht nog te zien is en duidelijk is waar vroeger het kasteel van de Heeren van Eck en Wiel gestaan heeft. Vervolgens via de Akker gaan we rechtsaf de Burgemeester Verbrugh weg op en vervolgens de Adam van Deelenstraat in - de beroemste Heer Van Eck! Via de Blankertseweg stegen we de Veerweg over de kniphoek in. Daarna via de Rijnstraat, Doeijenburg en de Homoetsestraat terug door de Prinses Beatrixstraat het dorp Eck en Wiel in. Hierna volgt het laatste stuk de Veerweg op en is de Finish in zicht.

Tijdens de route is er een waterpost (op de Verbrughweg na 4,5km) en ook de EHBO is aanwezig. Laten we vooral zorgen dat ze niets te doen hebben die dag. Wil je meer van de route zien en deze eventueel downloaden naar je GPS of iPhone? Klik dan hier.


Kids Run route (1200 meter)

De Kids Run start om 16:00 zodat alle papa's en mama's die mee rennen in de 5 km of 10 km inmiddels binnen zijn en weer op adem zijn gekomen. Het parcours gaat via de Veerweg richting het vroegere rentmeestershuis en lokaal ook bekend als "De Dijk" of "Het Wijnhuis". Daar moesten de boeren vroegen hun pacht of tiend gaan betalen. Bovenaan de Rijnbanddijk slaan we rechtsaf richting Huis te Wiel. Vanaf de dijk is de slotgracht goed te zien en met een beetje fantasie zie je hoe daar vroeger het Kasteel van de Heeren van Eck en Wiel zou hebben kunnen staan. Vervolgens gaan we rechtsaf de dijk af en rennen we via de boomgaard van Huis te Wiel, via de walnotenlaan over een smal bruggetje terug naar de Heerlijkheid Eck en Wiel. Vervolgens om de oude Togt sloot heen rennen we naar de Finish bij de Proeverij. Na de Finish staat jullie allemaal een verrassing te wachten!


Walk / Wandelroute (2,5 kilometer)

Voor alle supporters is een leuke wandeling uitgezet om even tot rust te komen na alle adrenaline van de start van de 10 km en de 5 km. Voor de liefhebbers is een wandelbegeleiding aanwezig die toelichting geeft bij alle unieke en historische plekken waar je tijdens de wandeling langs komt. Niet alleen komt het Kasteel aan bod, maar ook het verhaal achter het watergat bij de dijk en de natuurlijke zwemvijver te midden van de walnotenlaan op Huis te Wiel. De wandeling is flexibel zodat een snelle wandeling van 1 km mogelijk is of een lange wandeling tot 2,5 tot 3 km. De supporters moeten immers op tijd weer terug zijn bij de proeverij om de Finish van de 5 km en de 10 km mee te maken en hun favorieten aan te moedigen!

VOLGENDE KEER OOK MEEDOEN?


Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel 2018 wordt mogelijk gemaakt dankzij alle vrijwilligers, begeleiders en bestuur van onze Sport Sponsors:

Ook danken wij onze Sponsors in 2018: