GESLOTEN IVM UITBEIDING HEROPENING MAART 2018
Voor informatie over de mogelijkheden:+31 6 3808 3150

Posted by Rondom de Heerlijkheid on Saturday, July 1, 2017

Op zondag 24 juni 2018 vindt in samenwerking met Healthclub Juliën en PK Runningshop de derde editie plaats van "Rondom de Heerlijkheid Eck en Wiel". Hoofddoel is om deelnemers op een sportieve en actieve manier het dorp Eck en Wiel en haar geschiedenis te laten ontdekken, op een gezellige manier en tegelijkertijd met elkaar en voor elkaar een goed doel te ondersteunen. Inschrijving voor Rondom de Heerlijkheid 2018 wordt opengesteld vanaf januari 2018.

Klik hier voor een terugblik op Rondom de Heerlijkheid 2017.
Klik hier voor een terugblik op Rondom de Heerlijkheid 2016.

Heerlijk hardlopen (5 of 10 kilometer) over de vroegere grenzen van de aloude Heerlijkheid Eck en Wiel. Het parcours leidt langs een aantal unieke plekken van de Heerlijkheid die in 1288 ontstond. Zo komen alle looponderdelen langs Huis te Wiel en de oude slotgracht waar vroeger het kasteel van de "Heeren van Eck" heeft gestaan. Het 10 kilometer parcours gaat langs de wegen die vroeger de uiterste grenzen van de Heerlijkheid vormden en grenzen aan de naastgelegen dorpen Maurik en Ingen. Meer historische wetenswaardigheden voor de liefhebber vind je hier.

Naast het hardlopen is er voor kinderen tot en met 12 jaar een Kids Run van ongeveer 1200 meter. Voor liefhebbers en supporters die tijdens het wachten op de aankomst van de 5 of 10 kilometer zelf een mooie wandeling willen maken, is er de Walk of wandeling van ongeveer 2,5 kilometer over het terrein van de landgoederen Heerlijkheid Eck en Wiel en het naastgelegen Huis te Wiel. Ook is het mogelijk het 5 kilometer parcours te wandelen. Er is een grote start/finishklok, maar er vindt geen officiele tijdregistratie plaats omdat het parcours niet exact 5 km respectievelijk 10 km beslaat. Wil je meer zien van het PARCOURS dat in 2017 werd gelopen?

Blijf op de hoogte en Like ons op Facebook "Heerlijkheid Eck en Wiel" of meld je aan voor onze Nieuwsbrief.

WANNEER?

Zondag 24 juni 2018

HOE LAAT BEGINT HET?

De 10km start om 14:30. De 5km start om 14:45. De Kids Run start om 16:00. De Walk (wandeling) kan de hele dag.

WAT KOST HET?

Het inschrijfgeld is EUR 10,- voor de 5km en 10km. De Kids Run kost EUR 5,- per kind (ouders, opa en oma rennen gratis mee). De Walk (wandeling) is gratis.

De hele opbrengst wordt gedoneerd aan een goed doel. Bij inschrijving ga je akkoord met ons reglement.

WAAR?

Start en finish zijn aan de Veerweg 5 te Eck en Wiel. Parkeren is gratis!

TRAININGS TIPS?

Op onze TIPS pagina worden allerlei handige tips, trainingsschema's en gezamenlijke trainingslopen georganiseerd.


SPORT SPONSORS


SPONSORS